Home    Locatie    Vacatures    Openingstijden    Contact

Over het kuikentje

Wie ben ik en wie zijn wij?

Visie

Erkend leerbedrijf

Veiligheid in en om het kinderdagverblijf


Locatie en inrichting

Locatie en inrichting.

De opvanglocatie is volgens de normen kinderopvang gebouwd en ingericht met meubels.

Er zijn verschillende speelhoeken waarin de kinderen de ruimte hebben om te spelen en te ontdekken. Er zijn aparte slaapkamers en er zijn buitenbedjes, al onze bedjes zijn gecertificeerd.
Er is een aparte keuken, beide groepen hebben hun eigen professionele verschoonhoek. Op de dreumes-/peutergroep zijn twee kindertoiletjes.

Buitenspelen is belangrijk voor kinderen. Wij beschikken over een speelweide die grenst aan de groepsruimte. Vanuit de groepsruimte is er door (de ramen in) de openslaande deuren direct zicht op het speelweide. Al de ramen zijn voorzien van veiligheidsglas. De hekjes zijn voorzien van een slot.


Er wordt dagelijks buiten gespeeld in de speelweide, dierenweide en een uitstapje gemaakt via de boomgaard naar de moestuin. De speelweide is voorzien van hekken en afsluitbare poortjes. De speelweide heeft een trampoline, verkeerstuin, speelhuisje, glijbaan, babybox en een zandbak met schepjes en vormpjes, picknick- en knutseltafel, kruiwagentjes enz.
De dieren zitten in een afgesloten buitenruimte, kinderen mogen de dieren onder toezicht voeren en knuffelen. De boomgaard is voorzien van hekken en afsluitbare poortjes. De moestuin is voorzien van hekken en een afsluitbare poort. In de moestuin staat een grote tuinkas die voorzien is van veiligheidsglas. In deze kas en de bijbehorende moestuin kunnen kinderen (altijd) onder begeleiding plantjes kweken en groente en fruit plukken.


In de directe omgeving zijn veel mogelijkheden, zoals het wandelen op het vakantiepark met meerdere speelplekjes in een bosrijke omgeving. Ook bevindt zich op het vakantiepark een supermarkt waar we incidenteel een boodschapje kunnen doen.
Nabijgelegen is er een tuincentrum dat wij soms bezoeken.

Kinderopvang Het Kuikentje grenst aan de directe uitvalswegen richting de Europoort en de Maasvlakte.


Grotere kaart weergeven